Peter Sandorff Band

Peter Sandorff on tanskalainen muusikko, kitaristi, laulaja, lauluntekijä ja arkkitehti ex-Nekromantix, ex-Mad sin, nyk.Hola ghost. Kristian Sandorff tanskalainen muusikko, rumpali, laulaja ja teologi ex-Nekromantix,nyk. Hola ghost.

Sandorffin veljekset tunnetaan ehkä parhaiten maailman kuuluisimmasta psycobilly- yhtyeestä Nekromantixista. Peter liittyi Nekromantixiin bändin alkutaipaleella vuonna 1989 ja oli siinä vuoteen 1993. Tuona aikana levytettiin yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Hellbound (-89) ja Curse of the coffin (-91) joiden kappaleista suurin osa on Peterin säveltämiä ja sanoittamia. Ensimmäinen Peterin tekemä Nekromantix- kappale sai innoituksensa suomalaisen Melrose-yhtyeen biisistä Rich little bitch, jonka musiikkivideon hän näki MTV:ltä pohjosimaisien bändien musiikkia esittelevässä jaksossa. Siltä istumalta hän kirjoitti Spiders attack manhattanin vuonna -89 ja se päätyi Hellboundille. Vuonna 1997 Peter palasi Nekromantixiin tuoden mukanaan rumpuihin veljensä Kristianin, ja olivat mukana bändissä vuoteen 2005. Tuon 8 vuoden aikana tehtiin albumit Undead’n’live (2000), Return of the loving dead (2002), Dead girl’s don’t cry (2004). Peterin vastaten jälleen suuresta osasta sävellyksiä ja sanoituksia. Vuonna 2005 Peter perusti yhdessä Jeppe Jensenin kanssa psychobillyä, surffia ja meksikolaisvaikutteita yhdistelevän ”flamencore” yhtyeen Hola ghostin. Yhtye laajeni trioksi vuonna 2012 Kristianin tultua bändiin korvaamaan rumpukoneen. Hola ghost on julkaissut yhden albumin The man they could’n hang (2009), elokuvasoundtrackin Cannibal flesh riot (2007) ja 10″minialbumit Chupacapra (2015) ja Django (2017) Yhtye nauttii suurta suosiota ympäri maailmaa ja keikkailee ahkerasti. Vuosina 2006-2008 Peter teki lyhyen pestin Mad Sin- bändin kitaristina. Hän oli myös mukana yhtyeen 20 vuotisjuhla-albumilla.

Janne Kotila on kemiläislähtöinen, nykyisin Tuusulassa asuva muusikko soittimenaan kontrabasso. Aikaisemmin Janne on soittanut monille kemiläsillekin tutuissa yhtyeissä kuten The Pharoas, De Soto, Whitecaps, Croakers, Slapshots, Killerscrew, Good luck charm jne. Janne on tehnyt mittavan uran kontrabasistina ja on soittanut lukuisissa eri kokoonpanoissa suomessa ja ulkomailla. päämusiikkityylinä psychobilly, josta Janne kiinnostui 12-vuotiaana kuultuaan Nekromantixin Hellbound-levyn. Ensimmäisen demon hän o tehnyt jo vuonna-91 silloisen psycho-bändinsä the Killerscrewin kanssa saaden ylistäviä arvosteluja underground-lehti Bigbeatissa. Nykyään tätä maailmanluokan kontrabasistin soittoa voi kuulla mm.. Haunted hills, Multi Climex.Sweetjeena&sweet hearts, The Helsinners,Special case sekä romales kokoonpanoissa. Parhaiten Janne tunnetaankin kulttimaineeseen nousseesta psychobilly-bändistä Multi climex, joka on perustettu kemissä vuonna 2006. Yhtye on julkaisut yhden täyspitkänlevyn Multimental institution(2011), kaks ep.tä waiting (2008) ja daredevil(2010) sekä kaks live dvd.tä. Bändi on keikkailut ahkerasti sekä suomessa että ulkomailla. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voidaan kertoa eetä hänet on mm. nostettu yhdeksi maailman nopeimmista kontrabasisteista.

Peter, Kristian ja Janne ovat tunteneet toisensa jo yli 10 vuoden ajan ja tehneet kaksi yhteiskiertuetta bändeinensä Suomessa. Nykyinen yhteistyö alkoi toukokuussa 2017 Peter tuli suomeen ja soitti duokeikan Janne Kotilan kanssa Bar loosessa. Keikka oli menestys, ja sen innoittamana syntyi ajatus perustaa bändi johon luonnollisesti pyydettiin Kristian mukaan. Keikoilla tullaan kuulemaan mm. Nekromantixia sekä uusia ennenkuulumattomia biisejä.

Tällä kertaa mukana on myös vahvana swing tyylisiä kappaleita.

Peter Sandorff Band on esiintynyt edellisen kerran kemissä 2017 Kemin Chilloutin Kesäkissa Rock N Roll- nightissa, Show sai huikean vastaanoton!

Vuoden 2018 kaikki keikat olivat loppuunmyytyjä. Joten hanki lippusi ajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *